Läs mer här...
KCRacing Produkter AB

KCR - Sveriges mest sålda effektboxar!

AAA-Rating
Language: SV


HemProdukterOm KCRFordonssökningÅterförsäljareGarantierTeknikPartnersNyheter©
Hur det fungerar Montering Återställning Bränslebesparing Upplevelse Miljö Vanliga frågor Vad ingår
KCR Dieseloptimering med beprövad teknik

KCR Dieseloptimering med beprövad teknik

Elektronisk system

Dagens moderna dieselmotorer har oftast ett elektroniskt styrt bränslesystem. Det finns ett flertal olika typer av system och fabrikat. Gemensamt för alla är att en styrbox (dator) styr bl.a. dieselpumpen och insprutarna via elektriska styrsignaler. Styrboxen använder sig sensorer och givare på motorn för att hämta in information. Styrboxen använder denna information för att avgöra hur styrningen skall ske kontinuerligt.

För att öka effekten på en modern dieselmotor behöver man öka bränslemängden i vissa situationer. Detta kan göras så att både vridmoment och effekten ökar.

Anslutning till givare och sensorer

KCR:s effektboxar ansluts till motorns givare, pump eller insprutare, olika från system till system. KCR-boxen fungerar som en extra styrbox som förvandlar/förstärker vissa signaler så att bränslemängden påverkas och regleras av KCR-boxen.

KCR-boxen ökar inte laddtrycket utan ändrar styrningen för bränslet, vilket ger en säker och trygg trimning. Detta kan göras pga av att moderna dieselmotorer går på ett överskott av luft. En ökning av laddtrycket skulle öka påfrestningarna i motorn.

Chiptrim, dieseltrim, trimbox, effektbox, trimchip etc.

Kärt barn har många namn. Vi kallar det KCR-box eller dieseloptimering.

Effektkurva

Effektkurva med KCR-box

Typiskt exempel på effekt och vridmomentsökning på en dieselmotor.Copyright © KCRacing Produkter AB - Tel: 0515-801 50 - Kontaktinfo - Sitemap